frame

EnouQh.com

Du behøver ikke at registrere dig eller logge ind for at læse indspark i debatten, men vi vil elske, hvis du opretter en profil og deltager aktivt

Log ind Registrer

Anne Sture Tucker – Psykoterapeut

#EnouQh#EnouQh Indlæg: 52
Redigeret november 2018 i Eksperter – om psykisk vold
Narcissistisk vold går under radaren
Narcissistisk vold går under radaren i Statsforvaltningen, hos politikere, advokater, psykologer og børnesagkyndige.

Jo lœngere tid kvinder og børn udsœttes for vold, jo større er chancen for at udvikle stress, PTSD, depression, angst og andre følgevirkninger. Det kan blive så invaliderede, at de aldrig får et normalt liv og kommer tilbage på arbejdsmarkedet igen. Vold hœmmer børns udvikling og traumatiserer dem for livet.

Men hvad er narcissistisk vold?
Det er den specielle form for psykisk vold, som uvilkårligt følger i kølvandet på mennesker med narcissistisk og/eller dyssocial personlighedsforstyrrelse.

Den er oftest en skjult form for vold, der som en langsomt sivende giftgas kommer snigende og langsomt, men sikkert, nedbryder ofret. Man ser den oftest ikke, før det er for sent, og man er fanget i et solidt jerngreb, som føles uoverkommeligt at komme fri af. En slags hjernevask med det formål at nedbryde ofret og gøre personen afhœngig og ude af stand til at handle og tœnke frit og selvstœndigt.

Fagpersoner manipuleres også
Personer med narcissistisk personlighedsforstyrrelse er overordenlig dygtige til, at se ud som om, de er fuldkommen normale. Ingen får mistanke. De fagpersoner, som skal hjœlpe i feks. højkonfliktskilsmisser, udsœttes for præcis samme manipulation fra narcissisten – og uden viden bliver alle ofre for den. Ingen er immun.

Læs hele Anne Sture Tuckers indslag på hendes hjemmeside: http://bit.ly/anne-sture-tucker.

Læs også Netværket MOMs indspark i diskussion om, hvorvidt fagpersonerne i det nye familieretslige system er klædt på til opgaven, at navigere i højkonfliktssager: http://bit.ly/nice-psyco
Log in eller Registrér for at kommentere.