frame

EnouQh.com

Du behøver ikke at registrere dig eller logge ind for at læse indspark i debatten, men vi vil elske, hvis du opretter en profil og deltager aktivt

Log ind Registrer

Kan psykopater selv gøre for det?

#EnouQh#EnouQh Indlæg: 50
Redigeret december 2018 i Narcissist, psykopat, sociopat
De snyder og bedrager udelukkende for egen vinding, og de er fuldstændig ligeglade med andre mennesker. Sådan kunne en meget kort karakteristik på en god gammeldags psykopat lyde.

Men hvorfor bliver nogle mennesker psykopater, og hvis det skyldes arv og miljø, kan de så i virkeligheden ikke gøre for det?

Det korte svar er nej. Han er ikke herre over sin genetik, og hvilke forhold han blev sat i verden under. Det kan ikke bebrejdes ham, at han er, som han er. Men han kan stadig godt stilles til ansvar for sine handlinger.

Psykopaters følelsesmæssige udviklingsniveau stopper i 2-3 års alderen. Forklaringerne kan enten være arv, hjerneskade, miljø eller ‘gadens parlament’ (de primitive idealer, at den stærkeste overlever), eller en kombination.

Problemet er, at de har et kampbehov, og det skal gerne være noget, der involverer mødet/kampen med et andet menneske. 

En psykopat kan godt sætte sig ind i, hvordan andre har det. De er gode til at regne andre mennesker ud, men det påvirker dem ikke. Hvis vi ser en, som bliver ked af det eller har ondt, så får vi også den følelse. Det gør en psykopat ikke. De bliver ikke smittet af følelsen, men psykopater kan godt lære at reagere mere hensigtsmæssigt.

Artiklen har fokus på de 'tunge drenge', dvs. som ryger ind og ud af fængslerne, men hverdagspsykopater trives i bedste velgående. Du ser dem ikke, fordi de holder sig på den rigtige side af loven – de er usynlige for de fleste omkring dem. Nogle af dem sidder endda på betydningsfulde poster i erhvervslivet, hvor de får klap på skulderen, for deres beslutsomhed og resultater. 

Læs hele artiklen på videnskab.dk: 
http://bit.ly/psykopater

Du finder links til eksperter på området her:
http://bit.ly/eksperterne

Læs også artikel i Kristeligt Dagblad om Sheila, der er psykopat.
http://bit.ly/sheila-er-psykopatPsykopater kan godt sætte sig ind i hvordan andre mennesker har det, men det påvirker dem ikke følelsesmæssigt og derfor heller ikke deres valg. . 

Log in eller Registrér for at kommentere.