frame

EnouQh.com

Du behøver ikke at registrere dig eller logge ind for at læse indspark i debatten, men vi vil elske, hvis du opretter en profil og deltager aktivt

Log ind Registrer

Min historie #enouQh

DianaDiana Indlæg: 39

Case:

Den u(sand)synlige vold

Han sov i et andet værelse, så han ikke blev forstyrret. Men selvom jeg havde ligget vågen det meste af natten, og ammet vores datter, kom han alligevel ind om morgenen og krævede 'opmærksomhed'. Den psykiske vold var ikke blot en social og økonomisk spændetrøje. 

Den psykiske vold foregik på alle fronter, og det handlede kun om hans behov. Min krop var altid i alarmberedskab.

Han vil måske fortælle, at han sov i et andet værelse, fordi han snorkede som en orkan og ikke ville forstyrre... indtil om morgenen! 

Oplevelsen af psykisk vold er individuel og opleves forskelligt, ofte er den usynlig. Det var den også i mit tilfælde. Den kom snigende og isolerede mig mere og mere. 

Nogen vil måske argumentere, at det ikke handler om psykisk vold, men at den ene part i forhold blot mangler energi, selvtillid eller evne til at rykke sig selv! Eller som pseudonymet Libbie Bouffon formulerer sig i bogen 'Det største svin vinder' – han psyker dig bare.

En af historierne, han fortalte, var, at jeg havde været ude for en fødselsdepression, hvorfor omgangskredsen naturligvis trak sig, nogle mere, andre mindre. Jeg fandt først ud af det år efter fra venner og bekendte.


Når den usynlige vold bliver synlig!

Usynlig vold kan af gode grunde også være vanskelig at få øje på. Men i mit tilfælde er den usynlige vold pludselig blevet meget synlig! Det blev den, da jeg mavelandede i Danmark i februar 2015, og efterfølgende skulle til at indgå aftaler om bl.a. børnepenge og samvær, udlevering af mine ting og min opsparing. 

Jeg kæmper i dag stadig mod manden og et langsommeligt system, der argumenter, at tingene skal undersøges grundigt. Den ene part spørges og svarer, den anden part spørges og svarer, den ene part... og sådan fortsætter det i uendelighed, hvis den ene part har bestemt sig for at trække sagen i langdrag. 

Der er ting jeg har lyst til at fortælle – skrige ud, men ikke kan, fordi vores lovgivning kræver 'fysiske' beviser! Og det er jo lidt svært med ting, du ikke kan se! Læs f.eks. artiklen af socialpædagog Iben Engsbye. Men jeg vil ikke undlade at fortælle min historie – den ret føler jeg, jeg har optjent!. Ytringsfriheden er nemlig den eneste, som kan sætte en stopper for den usynlige psykiske vold!


Hvis vi ikke må eller tør tale om svesken, så får vi den heller aldrig på disken – og det har vi seriøst behov for af respekt for alle de kvinder, der dagligt kritiseres, kontrolleres, ignoreres, isoleres i en sådan grad og omfang, at svesken blot er et andet ord for psykisk vold! – Diana


Et lille pip (pie): Når man er ekstra stærk, har man en særlig forpligtelse at være sød ved andre. Citat: Pippi Langestrømpe. Men for narcissister, psykopater og hensynsløse egoister gælder Astrid Lindgrens sandhed bare ikke. Forpligtelser peger kun én vej! Midlet helliger målet, og ofte tager de ejerskab over både midlet og målet! 


Hvis min historie kan hjælpe kvinder i samme eller lignende situation, så er min mission nået... et step af vejen!Billedtekst: 10-12 kg siden (det er lang tid siden, jeg har været på vægten). To måneders indlæggelse på psyk og efterfølgende to års medicinering for angst, koster hurtigt nogle ekstra kg på bagen, som du kan se i artiklen i Hendes Verden (nederst på siden).


Fire sager i 8 instanser

Februar 2015 - dags dato


De 4 sager

I februar 2015 rejser fra England til Danmark med en kuffert i den ene hånd og min datter i den anden. Mit forhold er forlist, og har været det i flere år.

Min veninde i Danmark fornemmer, at jeg ikke er helt rask, og forsøger i to omgange at hente mig til Danmark. Anden gang lykkedes det. Efterfølgende bliver jeg indlagt på OUH med en psykose. To måneder efter udskrives jeg.

Det bliver starten på års kamp for at få min tidligere samlever til at:

1. Indgå en aftale om samvær
2. Tilbagebetale min livsopsparing
3. Udlevere mine ejendele
4. Betale børnepenge


De – foreløbig – 10 instanser 

Jeg har fra februar 2015 til dags dato være gennem foreløbig 8 instanser, nogle af instanserne gentagne gange. 

 • Statsamtet, afd. samvær – indgåelse af samværsaftale 
 • Statsamtet, afd. børnepenge – mgl. betaling af børnepenge 
 • Civilstyrelsen – tilbagehold opsparing 
 • Procesankenævnet - tilbagehold opsparing
 • Procesbevillingsnævnet – tilbagehold opsparing 
 • Civilretten – tilbagehold opsparing 
 • Udbetaling Danmark – misligehold aftale børnepenge 
 • Fogedretten – tilbageholdelse inventar/ejendele 
 • Fogedretten – genåbning af sag pga. misligehold 
 • Ankenævnet – børnepenge 
 • Fogedretten – tilbageholdelse af datter efter samvær 
 • Civilstyrelsen – tilbagehold ejendele
 • Udenlandsk ret 
 • Familieretten
 • Familieretshuset


– Hvis de 10 instanser talte sammen, så ville de se et tydeligt mønster – men det gør de ikke! Og hvordan skal du så nogensinde kunne dokumentere den post-psykiske vold – når instanserne udelukkende tager stilling til den specifikke sag – inden for deres sfære?


Status dags dato 

Ingen af sagerne er endelig afsluttet. Det tætteste vi kommer på en afslutning af en af sagerne, er vores aftale om samvær, som jeg endnu ikke tør kategorsiere som ‘afsluttet’. 

Ovenstående er et ultra-ultra-kort resumé af fire sager, som i dag fylder over 300 bilag, og har haft store konsekvenser for mig psykisk og økonomisk. 


Billedtekst: Den langsomme sagsbehandling gør det heller ikke lettere, 'at komme videre'. 

Sagen blev indbragt for Statsamtet i april 2015. I september 2018 skrev Ankenævnet, at de desværre ikke kunne nå at afgøre sagen inden for de normerede 5 måneder, hvorfor sagen nu står til først at blive afgjort i 2019. 


En narcissist er ikke i et forhold, der er baseret på kærlighed, ligeværdighed og gensidig respekt. Narcissister overtager andre menneskers liv og ejendele. Citat: Berigh Siegumfeldt

I mit tilfælde er Berith Siegumfeldts udsagn ekstremt konkret! Det vidner tre af de fire sager om! 

When shit hits the fan 

Som det jo i den grad er tilfældet i min situation, så har du brug for al den opbakning og hjælp du kan få fra familie og nære venner. Jeg har trods alt været heldig, at min familie og venner har evnet at hjælpe mig, men hvad med alle de kvinder, som må slås alene, fordi deres netværk ikke er stærkt eller stort nok til at hjælpe? Fordi de er slået omkuld, og ikke magter at rejse sig alene? 

Der er i dag i Danmark desværre INGEN konsekvenser ved at udsætte sin samlever eller tidligere samlever for psykisk vold. Vi straffer nemlig ikke psykisk vold i Danmark – heller ikke endnu, selvom lovgivningen iflg. eksperter gør det muligt. Det har i vores retssystem ingen konsekvenser at undlade at betale børnepenge, misligeholde den samværsaftale I har indgået i  Statsamtet, tilbageholde en anden persons opsparing, og ejendele – eller hvad du nu udsættes for. 

Hvis du er nysgerrig på min påstand, så læs f.eks. Louise Dalsgaard og Trine Marie Ilsøes interview med juraekspert Trine Baumbach om straframme og straf i sager om psykisk vold.


Der er ingen konsekvenser... med mindre sagerne trækker så langt ud, at lovgivningen om psykisk vold engang i 2019-2020 er på plads! I mange lande kan man ikke straffe iflg. legalitetsprincippet: Nullum crimen, nulla poena sine praevia lege poenali.

Det betyder kort sagt: Ingen lov, ingen straf. Men i Danmark har vi jo en lovgivning på området, nemlig paragraf 245 stk. 2 og paragraf 266. Der er bare ingen der dømmes for psykisk vold!  


Det sker ikke for mig!

Da jeg var i 20’erne var jeg ustoppelige! Fuld fart på uddannelse og karriere. 

Jeg rejste til England for at uddanne mig på London Studio Centre – dans og musical – for penge jeg havde tjent og opsparet ved at undervise i dans. Efterfølgende var jeg så heldig at få et scolorship, så jeg kunne forlænge min uddannelse ud over de tre måneder, jeg havde råd til. Både undervisning og husleje er dyrt i England.

Tilbage i Danmark startede jeg min show- og eventvirksomhed Show U. Vi var i en lang årrække landsholdets cheerleaders i Parken, og Show U talte prominente kunder som Baz Luhrmann, Grøn Koncert, DSB, Metroen, KiMs, D’angleterre, Deloitte, Coca Cola, Discovery Channel, Dansk Turist Råd, en masse storcentre og mange andre større og mindre virksomheder. 


Billedtekst: Jeg kigger tilbage på mit cv både med stolthed og en vis undren over min nuværende situation! 


I 2004 mødte jeg min datters far. Da jeg i 2007 besluttede jeg mig for at gøre forholdet forbi, fandt ud af at jeg var gravid, og i 2008 fødte jeg vores datter. 

Hvorfor blev jeg i forholdet?

Fordi jeg altid har været en fighter? Fordi jeg tror på det bedste i alle? Måske fordi jeg langsomt og næsten usynligt, føler jeg, blev kørt over – kritiseret, kontrolleret, ignoreret, isoleret. Jeg ved det ikke, men måske finder jeg svaret en dag! 


Missionen med projekt #EnouQh er at få psykisk vold på plakaten. Vi er nødt til at tale om psykisk vold – hvad er psykisk vold, og hvordan straffer vi psykisk vold. Hvis vi ikke formår at sende et klart signal til de, der udsætter deres partner og x-partner for psykisk vold, så stopper de aldrig... for det er jo ikke ulovligt! 

Verden er trafikeret af narcissister, psykopater og hensynsløse egoister, der blender ind, så selvom du kigger dig grundigt for til både højre og venstre, er der alligevel risiko for, at du bliver kørt over. I starten kører de pænt og overholder deres vigepligt, men langsomt overskrider de midterlinien og havner i din bane, og kører dig over. 

Li’så lidt som vi kan forhindre fartsyndere i at køre for stærkt, uanset hvor mange fartbegrænsningsskilte og fotovogne vi sætter op ved vejene, li’så lidt kan vi forhindre narcissister og psykopater i at 'begå' sig i vores samfund – men vi har dælme en pligt som samfund til at sige fra, og det gør vi altså kun ved at lovgive på området.

Og så har vi brug for at informere, oplyse og undervise vores unge mennesker, så de bliver klædt på og lærer at passe på sig selv – både i trafikken og livet. Læs også indsparket: 

PS: Narcissisme er ikke en diagnose i Danmark. Både lægmænd og eksperter har mange bud på definitionen af ordet narcissist – en anden beskrivelse kunne være hensynsløs egoist.

Di ? #enouQh 
– If U walk through hell, keep walking.

Svar

 • DianaDiana Indlæg: 39
  Redigeret oktober 2019
  I Hendes Verden uge 46 2018 kan du læse mit interview med journalist Mette Bennike. Du finder også Hendes Verden online på www.flipp.dk. 


  Du kan læse størstedelen af artiklen her – minus en side og efterskrift af psykologisk rådgiver og ekspert i narcissisme, Berith Siegumfeldt: http://bit.ly/alt-dk
   
  Di ? #enouQh 
  – If U walk through hell, keep walking.
 • DianaDiana Indlæg: 39
  Redigeret april 2019
  Et par kommentarer til artiklen i Hendes Verden:

  Den første sætning – overskriften: Forelsket i en narcissist – pas på, hvis det er for godt til at være sandt.

  Formuleringen blev vendt flere gange i korrekturfasen, men fandt aldrig de rigtige ord. 

  'Forelsket i en narcissist' lyder som om jeg stadig er 'forelsket' i manden, men det blev forholdet hurtigt alt for ensidigt til. Sommeren før jeg fødte min datter, havde jeg egentlig besluttet at gøre forholdet forbi, men fandt ud af at jeg var gravid, og så er det vel ok at gi' det en chance til, fremfor at fravælge en far til sit barn, ikke?

  Jeg tænker tit på, hvordan mit liv havde formet sig, hvis jeg dengang havde taget en anden beslutning. Set i bakspejlets klare lys, havde jeg valgt anderledes i dag.

  Diana Wøhler mistede sig selv i et destruktivt forhold og tog turen fra livet på første klasse til psykiatrisk afdeling. 

  Første klasse på papiret, ja – og udsigten over vandet! Ja, jeg var med på nogle spændende rejser, jagtselskaber, sejlads i en fantastisk båd, men det blev hurtigt som 'praktisk gris', og da jeg fødte vores datter, var det slut!

  Min far skriver på et tidspunkt til mig:  
  Den ordning med tilfældig godtgørelse efter bilag for diverse udgifter, er nedværdigende for dig, og går på sigt ud over dit selvværd. En løsning, hvor du regner med ... vil ændre adfærd, er ikke sandsynlig. Dit personlige netværk kan heller ikke fungere i det nuværende samliv med ... 
  Jeg burde have lyttet! 

  Han havde masser af penge, men jeg kunne ikke engang få en barnepige – heller ikke, hvis vi skulle ud til noget sammen.

  Det lyder som om, jeg er eller var en forkælet forstadskælling, ikke? Men jeg var flyttet til et andet land og langt fra mine forældre og mit netværk, og fakta er, at jeg aldrig – som i aldrig – havde en friaften. Jeg var fuldstændig alene om opdragelsen af vores datter, fordi han var sjældent hjemme, og når han var, så var det ikke vores behov eller samliv, der var i fokus, men udelukkende hans behov. 

  Du tænker sikkert, hun kunne da bare have sagt fra!

  Men forestil dig at den psykiske manipulation foregår så langsomt og usynligt, at du ikke lægger mærke til den. Forestil dig at blive isoleret fra din familie, dit netværk, og holdt i en økonomisk spændetrøje – hvor du oven i købet skal vise boner når du køber ind til familien. Forestil dig, at dit hus i mellemtiden er lejet ud! Du står over for en dobbelt marathon, hvis du vælger at bryde forholdet – til dit barns far, samtid med, at du er drænet for energi.

  Jeg husker en episode, da min bedste veninde besøgte mig – husk på, at jo var flyttet på den anden side Nordsøen. Selvom han var hjemme og havde lovet, at tage sig af vores datter, så vi fik tid til at sludre – så fik vi under en time inden han skreg, at nu skulle jeg komme tilbage og tage vores datter! Min veninde husker det stadig! 

  Psykisk vold handler ikke om én handling – men summen af alle handlingerne, d.v.s. den langsomme sociale og økonomiske isolering, at dagsordenen konstant ændres, uselvstændiggørelse, krav om sex eller isnende kulde. 

  Man orker ganske enkelt nul sex – når du har ligget vågen hele natten og ammet dit barn... uden at det bliver respekteret.

  Som artiklen pinpointer – den psykiske vold foregår på alle fronter, min krop var altid i alarmberedskab.

  Når du så vælger at 'move on', og har fået en barn med en, der har kørt dig i sænk, men stadig ønsker at dominere dig, så ved du, at der venter dig en endnu hårdere kamp! I mit tilfælde fire – gennem syv forskellige instanser! Den dobbelte marathon, jeg talte om!
   
  Di ? #enouQh 
  – If U walk through hell, keep walking.
 • DianaDiana Indlæg: 39
  Redigeret februar 2019
  Mit interview med journalist Mette Bennike til artiklen i Hendes Verden, uge 46 er nu også at finde på alt.dk – du finder artiklen her: bit.ly/altdk

  Di ? #enouQh 
  – If U walk through hell, keep walking.
 • DianaDiana Indlæg: 39
  Redigeret februar 2019

  Bag om historien – kort fortalt

  En af de fire slåskampe med start februar 2015, er min lange kamp for at få min opsparing tilbage. 

  Jeg overlod ham – ikke frivilligt – min opsparing, da jeg rejste hjem. Han ville holde dem, sagde han, til jeg var kommet hjem. Det var for mange penge at rejse med. Der blev udarbejdet en optællingsseddel med hans datter som vidne. Hun talte med.

  Det løfte hold han ikke.

  Efter halvandens års mail- og sms-korrespondance, hvor han gentagne gange lover, at tilbagebetale opsparingen – ps: det er ikke fordi han mangler penge – mister jeg tålmodigheden, og søger fri proces.

  Fri proces tager op mod et halvt år. Først da Civilstyrelsen skriver til ham, reagerer han – reagerer han.


  Men kampen er langt fra slut. Vi skriver nu primo 2017.

  Han betaler en del af min opsparing tilbage over to indbetalinger, og godtgør et udlæg. De resterende ca. 13.000 nægter han at tilbagebetale. Han har aldrig haft dem, fortæller han Civilstyrelsen. Jeg har selv sat dem ind på min konto.

  Civilstyrelsen giver mig afslag på fri proces, med argumentet, at de ikke mener, jeg kan vinde sagen.

  Jeg anker, og får ultimo 2017 fri proces, og finder efter nogle forsøg, en advokat, som gerne vil tage sagen på en fri proces. De, advokaterne, står forøvrigt ikke i kø for en småsag om 13.000 kr. på fri proces.

  Sagen tager nu yderligere et år, og afsluttes med, at han aflyser og får udsættelse på retsmødet, men efterfølgende undlader at give en god grund til hans aflysning. 

  Advokaten skriver til ham og beder betale iflg. dommen. Det gør han ikke. 

  Advokatens job – den fri proces – er nu udført. Skal de forfølge sagen, skal jeg selv have penge op ad lommen.

  Jeg beder nu Fogedretten om hjælp – og indbetaler retsgebyret. En lille måned senere han indbetalt beløbet til Fogedretten, som efterfølgende sender pengene ind på min konto.

  Samlet set, har det i mandetimer kostet samfundet langt mere at inddrive beløbet – end min opsparing, og jeg har selv brugt 3,5 år på det.


  Christina Copty skriver:

  Så snart narcissisten føler, at han eller hun ikke kan slippe afsted med sin opførsel, der ofte indebærer grænseløs adfærd, som de føler sig berettigede til – eks. at fordreje sandheden for egen vinding; at fortælle løgne for at skabe et billede af sig selv som from og god osv. – kommer deres vrede og raseri til udtryk. 

  Men modsat hvad de fleste eksperter siger om narcissister, vises vreden ikke altid i det tydelige raserianfald.

  Nogle gange kommer vreden nemlig til udtryk igennem et ondskabsfuldt spil, der har til hensigt at smadre partnerens selvværd, fordi følelsen af at være blevet behandlet dårligt skal gengældes med noget nær total udslettelse – dog med den lille finte, at narcissisten samtidig går fri af skylden.


  Di ? #enouQh 
  – If U walk through hell, keep walking.
 • #EnouQh#EnouQh Indlæg: 50
  Redigeret februar 2019

  Christina Copty har på sin hjemmeside en blog med mange gode indspark – som vi anbefaler.

  Du finder den her:

  http://christinacopty.dk/coptys-blog/

  Her kan du bl.a. læse om no-contacts:

  No Contact er en måde at bevare sig selv på, efter man gentagne gange har forsøgt at få krænkelser og anden grænseoverskridende adfærd fra den anden til at ophøre.

  Og om det stille narcissistiske raseri:

  Det narcissistiske raseri kan på den anden hånd sagtens forekomme som en stille underlægningsmusik – særligt i den danske udgave, hvor vi er underlagt jantelov og vi fra barnsben lærer, at folk med store armbevægelser er pinlige/for meget, og at man derfor helst skal pakke sig ned i ‘pænhed.’ Det fjerner ikke det narcissistiske raseri – det pakker det blot ind, oftest i passiv-aggression. Narcissistisk raseri er narcissistens forsvar mod at blive ramt på sit skrøbelige ego, sit selvværd, sin selvtillid – og er altså ikke et raseri, der affødes af frustration og afmagt.

  Og meget mere... kig forbi Christina Coptys blog: http://christinacopty.dk/coptys-blog/


 • DianaDiana Indlæg: 39
  Redigeret maj 2019
  Jeg har forsøgt at beskrive den post-psykisk vold – som er alvorlig nok! Men den opstår jo ikke ud af den blå luft! Før den eksisterer hverdags-psykisk-vold, som er svær at beskrive – fordi den er usynlig og foregår kontinuerligt over lang tid.

  Hverdags-psykisk-vold sker ikke nødvendigvis hver dag – men, du mærker at, den hviler latent under overfladen! Det handler om et skævt magtspil, hvor den ene bevidst dominerer den anden – og får lov til det, oftest fordi den anden mangler energi.

  Kan du bare ikke sige fra?

  Tjo... spørgsmålet er måske essensen af den psykisk vold! Kan du ikke bare sige fra? Jo – det kan de fleste mennesker, men forestil dig...

  – en tyv i mørket – hver dag – stjæler én mønt fra din husholdnings-pung. En mønt ad gangen, så du ikke opdager det, før du kan se bunden af pengepungen.

  Du fornemmer dagligt, at der er noget galt, men du kan ikke sætte fingeren på hvad det er – fordi det foregår en mønt ad gangen. 

  På et tidspunkt kan du se bunden af din husholdings-pung, og du forstår ikke, hvorfor den næsten af tom. Du forstår heller ikke, hvordan du får den fyldt op igen. Husholdningspengene er bare forsvundet. Pist!

  Den der normalt står for husholdningspengene, er din partner – og han (eller hun) er ekspert i, at veksle mellem at give dig skyld for, at du har brugt alle husholdsningspengene – for efterfølgende at 'donere' lidt til husholdningspungen!

  Den psykiske vold foregår på alle planer. Psykisk, økonomisk, seksuelt, socialt.

  Måske er du blevet spurgt til et eksempel – på den psykiske vold, som jeg er blevet? 'Hvad har han gjort, kan du komme med et eksempel?'

  Utroskab er i sig selv ikke psykisk vold, men det er psykisk hårdt. I et brev til Statsforvaltningen dateret 28. februar 2016 og underskrevet med dato 1, marts, skriver min ex bl.a. Mit forhold til Diana er ophørt i september 2011, men da jeg ønsker at tilbringe tid med min datter lader jeg Diana bo i mit hus med min datter.

  Datoen har altid undret mig, fordi jeg i 2011 flyttede sammen med min datters far, men jeg tænkte, at han havde skrevet forkert årstal. Nu går det op for mig, at han allerede i 2011 havde en anden. Brevet er skrevet, så det kan læses af andre uden at han kompromiteres med sin utroskab. Han har tydeligvis heller ikke skrevet brevet selv – det har en af hans flying monkeys. Pludselig falder alle brikkerne på plads.

  Psykisk: I laver planer for en dag, weekend, uge, ferie, og han ændrer planerne, eller undlader at informere dig om 'hans beslutning'. Det kan ske i alle forhold, at planer ændres – men i dit tilfælde – sker det ikke 1-2-3 gange, men mange mange gange. Han sine planer hemmelige, og fortæller dig dem først i sidste øjeblik – det kunne f.eks. være en forretningsrejse, jagt eller sejlads i ugevis, eller tilsvarende, og efterlader dig med alene med et lille barn.

  Økonomisk: Du er under administration, enten skal du dokumentere dine udgifter (bilag/boner) eller også varetager han alle jeres økonomiske forpligtelser uden at inddrage dig. I mit tilfælde, satte han f.eks. sin reklamebureau til at udleje mit hus, og hemmeligholdt hele økonomien omkring udlejningen. 

  Seksuelt: Han kræver opmærksomhed, når du ikke har energi, måske på alle tider af døgnet. At du har ligget vågen hele natten med en baby – har ingen betydning for han behov. Du kæmper, måske stadig, for dit forhold, eller fornuften i dit forhold, og tænker, okay – jeg vender røven til, han bliver tilfreds, og i morgen er alle glade!

  Socialt: Han fortæller din omgangskreds, at du er ramt af en fødselspsykose eller tilsvarende. Din omgangskreds trækker sig naturligt. Du føler det er flovt at fortælle, det du er udsat for, og forsøger at undgå konfrontationerne – og isolerer langsomt dig selv mere og mere. Det gør hán også, for stille og roligt trækker han dig fra jeres, hans og dine venner, bekendte og arrangementer. 

  Hvis I har et barn sammen – så er dit primære fokus som mor – hele tiden barnet og barnets behov!

  Du vælger at blive, for så ved du, at du kan være sammen med dit barn. Og der bliver du så lang tid du overhovedet kan holde sig selv oppe! Du går – måske – den dag, du kan mærke, at hvis du ikke går, så dør du indefra. Citat: Libbie Bouffon – Det størte svin vinder.

  Husk på, at den psykisk vold sker langsomt over tid! Du mærker det ikke som en lussing, der efterladet en smerte og et blåt mærke for en kort stund, men som en langsomt voksende uro i sindet. 


  Di ? #enouQh 
  – If U walk through hell, keep walking.
 • DianaDiana Indlæg: 39
  Redigeret maj 2019
  Status maj 2019

  1 ud af de 4 sager med start i februar 2015 er afsluttet.


  Sagen om tilbageholdelse af min opsparing er lukket. Efter ansøgning om fri proces, som jeg fik afslag på, ankede, vandt anken og blev bevilliget fri proces af procesbevillingsnævnet – det tog næsten et år. Jeg fandt med lidt hjælp en lokal advokat (på den fri proces), som første sagen for mig i retten.

  Efter at min ex gentagne gange overfor retten skiftede forklaring, endte det hele med, at han meldte afbud til retten og fik udsættelse, men glemte at indsende en godtgørelse for sit fravær, hvorfor han tabte sagen! Så skulle man egentlig tro, at sagen var afsluttet,  men jeg måtte en tur forbi Fogedretten, for at få dem til at inddrive min opsparing – det lille beløb, som var tilbage efter det rod han efterlod udlejning af min ejendom i. Da jeg skrev til ham og rykkede for at efterleve dommen, skrev han tilbage – den sag er afsluttet for længst. Sagen tog 3 år og 9 måneder. Afsluttet.

  Manglende overholdelse af samværsaftale (i Statsamtet). I maj 2016 indgik vi i Statsamtet en samværsaftale – med søndagsaflevering kl. 15. Den er indtil juni 2018 på intet tidspunkt blevet overholdt. Efter i sommerferien 2017 at have afleveret vores datter 1,5 dag for sent til ferie med sine bedsteforældre og tilbageholdt vores datter efter weekendsavær i 2018, mistede jeg tålmodigheden – og bad Fogedretten om hjælp.

  Fogedretten indkaldte os i juni 2018 til møde, hvor han udeblev (dårlig vane). Fogedretten fortalte, at de havde to muligheder – enten at indkalde til endnu et møde, eller at ringe til ham og holde en 'dundertale'. Hvad 'dundertalen' gik ud på, ved jeg ikke, men efter den, er vores datter på nær nogle få gange blevet afleveret inden for acceptabel forsinkelse.

  Men det er en sag, der sansynligvis aldrig afsluttes – før min datter fyldes 18 år. Dagen før Kr. Himmelfartsferien (vi har byttet med pinsen), hvor vores datter er sammen med sin far, fik jeg, da jeg spurgte, at vide, at hun først flyver hjem søndag kl. 16. Dvs. hun er først hjemme ved 20-21-tiden. Hvis jeg ikke havde spurgt, havde jeg næppe fået noget at vide, før jeg var begyndt at rykke kl. 15-16 søndag eftermiddag!

  I løbet af 2019 forventer jeg, at han søger at ændre det faste samvær – den sag han tabte i 2017. Ikke afsluttet.

  Manglende betaling af børnebidrag. Statsforvaltningen brugte fra april 2015 - februar 2018 til at nå frem til en afgørelse, som min ex – selvfølgelig – ankede. Kort før Statsforvaltningen forventedes at komme med en afgørelse, indbetalte min ex det mindste bidrag x skyldige måneder. Efter afgørelse indbetalte han yderligere et beløb fra sin egen konto og fra sin virksomhedskonto – men ikke svarende til afgørelsen fra Statsamtet. Børnebidragssagen overgik herefter til Ankenævnet og er efter april 2019 til Familieretshuset. 

  Udbetaling Danmark om at inddrive det skyldige børnepenge, som han ikke havde betalt, og har netop indsendt en opgørelse. De arbejder stadig på sagen. Ikke afsluttet.

  Tilbageholdelse af mine ejendele. 
  Efter to møder i Fogedretten, fortalte Fogedretten, at de desværre ikke kunne gøre mere. Min ex fortalte Fogedretten, at de af mine ting som fortsat tilbageholdes, enten er købt fælles eller for hans penge. En fogedretsag over grænser er besværlig og tidskrævende, så selvom mine ting beviseligt stadig er i hans hus og beviseligt er mine, købt for mine penge af mig, så er det en langsommelig proces – som nu kører i udenlandsk retssystem. Og de havde, for det ikke skal være løgn, kommet til at forlægge papirerne og anmeldelsen! Ikke afsluttet. 
  Di ? #enouQh 
  – If U walk through hell, keep walking.
 • DianaDiana Indlæg: 39
  Redigeret oktober 2019

  Endelig faldt der en afgørelse på børnebidragssagen.

  Februar 2015 - September 2019. 4,5 år

  Som sagt ankede min eks Statsamtets afgørelse fra februar 2018, hvorefter sagen blev sendt til Ankenævnet. Herefter blev reglerne ændret og sagen overgik fra Ankenævnet til Familieretshuset. Afgørelsen fra Familieretshuset faldt medio september 2019 – og dommen ændrer afgørelsen fra Statsamtet. Familieretten konkluderer i korte træk, at min eks har obstrueret Statsamtets fastsættelse af børnebidraget ved i årevis at have undladt at svare Statsforvaltningen vedr. sin indtjening. I stedet for at sænke bidraget de første to år, som min eks ønskede, så har Familieretten valgt at forhøje den nedsættelse af børnebidraget de sidste to år, som Statsforvaltningen ellers var kommet frem til. 

  Hvor mange timer spildt – og på hvad? 

  De færreste – hvis det ikke har prøvet det på egen krop – vil vide hvilke konsekvenser det har. Men hvis vi summer op, så svarer 4,5 år til ca. 40.000 timer. Spørgsmålet kan gøres simpelt og økonomisk – hvor meget er du værd i timen? Hvor mange timer er der brugt på sagen i de mange instanser og sagsbehandlere? Det fortæller noget om de konsekvenserne af de langvarige slåskampe, som foregår i vores instanser. Konsvkenser som ikke skyldes ofrene, men udøverne af den psykiske-økonomiske chikane eller vold.

  Case closed – og så er sagen på trods af en domsafsigelse alligevel ikke afsluttet. Fordi der afsiges dom i en sag, betyder det jo ikke, at modparten eller narcissisten betaler! Offeret må efterfølgende søge hjælp hos Udbetaling Danmark... og så kan vi sikkert lægge endnu et halvt eller helt år til de 4,5 år. 

  Kan det passe?

  Kan det passe, at sager – selv komplicerede sager – skal trække ud i instanserne i så lang tid, blot fordi en part nægter at svare og give de nødvendige oplysninger? Hvorfor vælger vi ikke bare, når en part gentagne gange undlader at svare, at fastsætte bidraget indtil parten får taget sig nosset sammen til at svare (undskyld sproget)? Det ville uden tvivl afstedkomme en hurtigere respons – i de komplicerede sager. 

  Måske jeg endelig kan få lidt ro på mit liv, nu hvor 3 ud af 4 sager er afsluttet – eller næsten afsluttet! For man ved jo aldrig med en... 
  Di ? #enouQh 
  – If U walk through hell, keep walking.
 • #EnouQh#EnouQh Indlæg: 50
  Februar 2015 - dags dato 24. februar 2020.

  3,5 sag ude af 4 er nu afsluttet. One half to go! One way or 

  Han løj overfor Fogedretten (maj 2018) – anden indkaldelse – og påstod, at han ikke havde flere af mine ejendele, men pludselig ud af det blå (2020, halvandet år efter) – som en trold af en æske – tekstede han, at han ville vinde en løsning, så jeg kunne få mine ejendele.

  Hvorfor?

  Han tekstede også til mine forældre:

  Jeg gør kun min beste med alt, for vores datters skyld.

  Hvad er 'det bedste' han gør? Tilbagehold af ejendele? Tilbagehold af børnebidrag? Tilbagehold af opsparing? Tilbagehold af ejendele?

  Narcissistens ord er ofte tomme og intetsigende. Som en Donald Trump, der taler uden nogensinde at sætte handling bag ord.

  Narcissister lever i deres egen forskruede verden, hvor de leger Gud...

  Og han skriver videre til mine forældre (75/80): Diana har en idé om, hun stadig har nogle ting hos mig. Det er rigtigt... det var uheldigt man ikke fik 2 stole samt mindre skab med.

  Læg mærke til at, sætningen skifter fra jeg til man!

  Efterfølgende har han stor fokus på, at der kun er 3 ting, han ikke har udleveret.

  Og i tekstbeskeden tidligere skriver han: Giv mig en økonomisk oversigt over det, som du ikke mener er kommet med. Uanset om det findes eller ej. Meget ked af den komplicerede situation...  og så 'the punch line' – håber vi kan afslutte den materialle sage i mindelighed og se fremad – positivt – på vores dejlige datter.

  Løgn. Løgn. Løgn. Skyldfralæggelse. Skyldfralæggelse. Skyldfralæggelse. Narcissisme. Narcissisme. Narcissisme.

  Slåskampene – for ret og rimelighed – har bevæget sig over 10 instanser. I princippet kan jeg være ligeglad med de sidste af mine ejendele... men jeg er ikke kommet så langt, bare være at være kommet så langt!Log in eller Registrér for at kommentere.