frame

EnouQh.com

Du behøver ikke at registrere dig eller logge ind for at læse indspark i debatten, men vi vil elske, hvis du opretter en profil og deltager aktivt

Log ind Registrer

Mødrehjælpen – voldstrappen

#EnouQh#EnouQh Indlæg: 52
Redigeret november 2018 i Eksperter – om psykisk vold
Processen kan illustreres ved hjælp af en trappe, hvor hvert trin udgør en ny form for vold. Jo længere ned af voldstrappen forholdet når, jo mere nedbrudt bliver du. Måske genkender du de fleste trin ned af voldstrappen fra dit eget forhold, måske kun nogle af dem. Det er helt normalt. Et voldeligt parforhold rummer ikke nødvendigvis alle voldsformer, men at læse om det mønster, der ofte ses i parforhold med vold, kan hjælpe til, at du finder afklaring og bliver bekræftet i, at du har været udsat for partnervold. Samtidig kan det give dig og din omgangskreds en forståelse af de måder, du har handlet og reageret på i forholdet.
  1. Kærlighedsbombning
  2. Psykisk vold
  3. Kontrol
  4. Seksuel vold
  5. Fysisk vold
  6. Økonomisk og materiel vold
  7. Periodisk vold
  8. Isolation
  9. Demoralisering
Voldstrappen giver, fortæller Mødrehjælpen, en forklaring på, hvorfor det kan være svært at forlade en voldelig partner. Den er nemlig nedbrydende for følelser og personlighed, og gør dig usikker, bange, lille og magtesløs.

Læs mere om voldstrappens enkelte trappetrin på Mødrehjælpens hjemmeside: http://bit.ly/voldstrappen
Log in eller Registrér for at kommentere.