frame

EnouQh.com

Du behøver ikke at registrere dig eller logge ind for at læse indspark i debatten, men vi vil elske, hvis du opretter en profil og deltager aktivt

Log ind Registrer

Psykisk vold – ytringsfrihed

#EnouQh#EnouQh Indlæg: 52
Redigeret oktober 2018 i Debatten – om psykisk vold
#EnouQh genopliver en artikel fra 2014.

Voldsramte kvinder har ingen ytringsfrihed

Af Iben Engsbye, socialpædagog

Hilites fra artiklen:

Psykisk vold er ikke strafbar heller ikke selvom den er veldokumenteret. Fysisk og seksuel vold kan kun straffes, hvis der har været vidner eller er dna, som beviser gerningsmandens identitet. 

Hvilke voldsramte kvinder magter at investere i overvågningskameraer og sætte dem op hele vejen rundt om huset, så bevisbyrden mod eksmanden kan løftes?

Hvis gerningsmand og offer har børn sammen, og offeret fortæller om volden og forfølgelsen, uden at der er faldet dom, risikerer hun at miste barnet på grund af 'samarbejdschikane'.

Det er mænd, vi har elsket engang og fået børn med. Mænd, hvis adfærd gav os posttraumatisk stress, da de viste deres sande jeg.

Vi kan ikke stå frem og fortælle, hvad vi bliver udsat for. Om volden, som bliver ved, efter at vi har forladt gerningsmanden. Volden, der nu ændrer karakter, fordi han prøver at kontrollere os gennem retssager om børnene. 

Vi kan ikke berette om psykopatisk adfærd, om vores angst og den ødelæggelse, vi og vore børn bliver udsat for. For så bliver vi sagsøgt af vore eksmænd. Kort sagt: Voldsramte kvinder har ingen ytringsfrihed. 

Log in eller Registrér for at kommentere.