frame

EnouQh.com

Du behøver ikke at registrere dig eller logge ind for at læse indspark i debatten, men vi vil elske, hvis du opretter en profil og deltager aktivt

Log ind Registrer

Er psykisk vold tabu?

DianaDiana Indlæg: 46
Et lille pluk fra en artikel i Ekstra Bladet februar 2018

I vores kultur og samfund hylder vi de stærke, handlekraftige og selvstændige. Og vi betragter det som en selvfølge, at vi hver især er i stand til at sige fra, når det er nødvendigt. Derfor er det også forbundet med meget skam at skulle fortælle sin omgangskreds, en professionel behandler eller sin partner, at man i parforholdet fx føler sig holdt nede, talt ned til eller manipuleret. Jeg har mødt mange klienter, som først efter de er ude af deres psykisk voldelige forhold, har erkendt hvor slemt det egentlig stod til, siger Christiane Meulengracht.

Artiklens overskrift er: Tjekliste – er du i et forhold med psykisk vold.

Du finder artiklen her.
Du finder Christiane Meulengrachthjemmeside her.

Danner skriver på deres hjemmeside:Tabu om vold skal brydes

I Danmark er det oftest forbundet med tabu at tale om mænds vold mod kvinder. Det tabu skal vi bryde, også selvom det er provokerende for mange.

Debatten de seneste uger viser, at vi ikke står forenet, når det handler om mænds forulempelser og vold mod kvinder. Den har også vist, hvor vigtigt det er, at vi nedbryder tabu omkring vold mod kvinder – både herhjemme og internationalt. Vi skal kunne tale åbent om mænds sexchikane og vold mod kvinder i det offentlige og private rum. Vi skal væk fra italesættelsen af, at kvinden skal ændre adfærd for at undgå at blive voldtaget. 

Læs mere på danner.dk

Bryd tabuet om psykisk undertrykkelse
Af Michaël Gjerø, aut. klinisk psykolog

Det ses oftere, at kvinder, som domineres og “trynes” og tromles både hårdt og mere raffineret med misbilligende ord, ytringer/grynt og stive øjne af manden, dækker over mandens væren og adfærd for ikke at vække uro. Og i familiens navn, for børnenes skyld og andres syn på familien. Andres meninger og de forventninger, som man ved eller antager, at de har. Dog udelukkende af hensynet til ham – den direkte eller skjulte aggressor/undertrykkeren.

I artiklen nævnes også typiske mønstre – du får her det 9. punkt. De andre 8 må du læse på DP's hjemmeside.Hun håber på forandring. Den kommer aldrig. Hans skade ligger i tidlige svigt og kan ikke rettes op, fordi den del af hjernen, der har med indlevelse at gøre, er skadet. Alvorlig personlighedsforstyrrelse. Når han ser ud til at forandre sig, så er det kun for en stund og for egen vindings skyld. Altid beregnende og kun med hans egen gevinst for øje. Det bliver hans livsindhold at martre andre, så de kan lide, og han kan få tilfredsstillelse ved at se hende og andre vride sig i smerte.

Læs artikel her.
Di 💋 #enouQh 
– If U walk through hell, keep walking.
Log in eller Registrér for at kommentere.