frame

EnouQh.com

Du behøver ikke at registrere dig eller logge ind for at læse indspark i debatten, men vi vil elske, hvis du opretter en profil og deltager aktivt

Log ind Registrer

Ikke-strafbar psykisk vold!

DianaDiana Indlæg: 46
Redigeret oktober 2018 i Debatten – om psykisk vold
Mai Mercado skriver i en Messenger-besked:
Vi er faktisk igang med at kigge på at straffe psykisk vold. Det er dog forankret i Justitsministeriet, men det er et godt arbejde de har gang i.
Mvh Mai

Nedenfor et  pluk fra levudenvold.dk's hjemmeside. 

Psykisk vold kommer til udtryk med forskellige alvorsgrader. Den alvorligste form for psykisk vold er den strafbare psykiske vold. Herefter kommer det, vi kalder den ikke-strafbare psykiske vold. Denne vold ligger i et felt mellem den strafbare psykiske vold og ”usunde relationer”.

Se figur 1. Grænserne mellem de tre kan være svære at definere.

De usunde relationer er kendetegnet ved bl.a. konfliktfyldte og affektbaserede kommunikationsmønstre. I tilfælde, hvor disse usunde relationer ændrer sig, mønstrene eskalerer og fx egner sig til at volde skade, er der tale om psykisk vold.

Grænsen mellem den strafbare og ikke-strafbare psykiske vold handler særligt om voldens karakter og intensitet. Den psykiske vold er på den måde et kontinuum af alvorlighedsgrader, hvor ikke blot handlinger, men også kontekst og tid er afgørende faktorer for, hvor grænserne mellem den strafbare og ikke-strafbare psykiske vold går.

Figur 1. Skematisk oversigt over spektrum af strafbar og ikke-strafbar psykisk vold samt usunde relationer. Figuren er skematisk og viser ikke noget om størrelsesforholdet mellem de tre typer.Det er den store opgave, som vores konservative Børne- og socialminister Mai Mercado fortæller, er forankret i Justitsministeriet, nemlig at få sat en definition på den strafbare psykisk vold og få den afgrænset fra… ja, ikke-strafbar psykisk vold og usunde relationer.

Der er ingen tvivl om, at det er en vanskelig opgave.

Men der er heller ingen tvivl om, at det er nødvendigt, at psykisk vold får sin egen paragraf, så vi får sendt et signal om, at det er uacceptabelt og straffes.

Uden straf, uden konsekvens – fortsætter de psykisk voldelige mænd (og kvinder) deres uacceptable og nedbrydende adfærd!

En kvinde, to kvinder, tre kvinder... hvor ofre går der på en narcissist?

Ikke-strafbar psykisk vold lyder som en halvskæv formulering, for hvornår er fysisk vold ikke-strafbart?  

Når det handler om fysisk vold, skelner man mellem almindelig vold og vold af særlig farlig karakter – men selv en lussing anses for vold.

Vestre Landsrets dom af 21. september 2005
Fængsel i 20 dage betinget
En 29-årig tiltalt, der var ustraffet, tildelte forurettede en lussing i jalousi over, at forurettede talte med hendes kæreste. Byretten fastsatte en betinget dom med udsat straffastsættelse under hensyn til tiltaltes personlige forhold. 

Ikke-strafbar psykisk vold, er nok et begreb, som bør genovervejes.

Vi straffer en lussing, der fyres af på under 3 sekunder, og efterlader et mærke i 10, med betinget fængsel i 20 dage, men vi straffer ikke psykisk vold der foregår i uge-, måneds- og årevis!
Di 💋 #enouQh 
– If U walk through hell, keep walking.
Log in eller Registrér for at kommentere.