frame

EnouQh.com

Du behøver ikke at registrere dig eller logge ind for at læse indspark i debatten, men vi vil elske, hvis du opretter en profil og deltager aktivt

Log ind Registrer

Mette Storm – psykopatfri.dk

#EnouQh#EnouQh Indlæg: 52
Redigeret november 2018 i Eksperter – om psykisk vold
Er du sammen med en psykopat eller en narcissist?

Mette Storm er coach, konsulent, foredragsholder og driver hjemmesiden psykopatfri.dk

Mette Storm skriver på sin hjemmeside bl.a.
En psykopat behøver ikke være en gal massemorder. En psykopat kan have et helt almindeligt liv, se helt almindelig ud – og være ualmindelig charmerende.

Der er bare også en anden side af personen. En side, der ikke har nogen empati og derfor er ude af stand til at sætte sig ind i andre menneskers sted og ude af stand til at tilsidesætte egne behov!

En side, der IKKE føler skyld og derfor har en moral, der ofte er meget langt fra vores andres, hvor det at manipulere, udnytte og bruge andre mennesker, er helt naturligt.
Eller måske har du mødt en narcissist? De minder meget rigtig om psykopaterne – og er ofte lige så ubehageligt et bekendtskab.
Mette fortæller også om forskellen på narcissister, psykopater og sociopater.
Psykopaten som den: snu, beregnende, charmerende, til tider koldblodige til tider mere intelligente type.

Sociopaten som den: mere vrede, aggressive, ukontrollerbare og voldsomme type med iøjnefaldende manglende sociale kompetencer og til tider også manglende boglige kompetencer.

Narcissisten som den: overdrevne selvhævdende, over-smarte, selviscenesættende, massivt flirtende, succesfulde, konkurrenceprægede type, der konstant søger at være i fokus for at fremhæve sig selv.

Alle tre typer har en dyssocial personlighedsforstyrrelse med en grundlæggende mangel på empati og skyldfølelse, en tomhedsfølelse, en tendens til udnyttelse af andre, manipulation, kontrolsøgning, løgnagtighed osv. som typiske nøgleord.
Log in eller Registrér for at kommentere.