frame

EnouQh.com

Du behøver ikke at registrere dig eller logge ind for at læse indspark i debatten, men vi vil elske, hvis du opretter en profil og deltager aktivt

Log ind Registrer

Psykisk vold droppet fra anklageskrift

BigMaQBigMaQ Indlæg: 53
Redigeret februar 3 i Medier – om psykisk vold
De fleste større medier har i løbet af de seneste par dage refereret til en sag fra Retten i Glostrup – der omhandler både vold og psykisk vold.

Her et uddrag fra Politikken
Fra 2013 til 2018 udnyttede den nu 26-årige ifølge dommen sin overlegne stilling i forhold til sin hustru, som på grund af sin status som illegal indvandrer var fuldstændigt afhængig af ham og hans familie.
Han slog hende, hvis hun ikke ville have oral- eller analsex med ham, og derfor lod hun regelmæssigt den slags ske mod sin vilje.
Foruden vold og voldtægt har Rehman Majeed også været tiltalt for at have underkastet kvinden ekstrem social kontrol. På et tidspunkt i sagens forløb - inden dommen - har anklagemyndigheden dog valgt at fjerne denne passage i anklageskriftet, da den viste sig at være for svær at bevise.
Anklageren fortæller:
Denne type sager er sjældne, og kvinder som offeret i denne sag skal gøre sig grundige overvejelser, før de går til politiet. Hun står i en ubeskriveligt svær situation nu.
Forsvaren fortæller:
Bevisgrundlaget er meget tyndt, og jeg mener, at der er mange forhold, som retten ikke har forholdt sig til. Der er ikke nogen objektive eller lægelige beviser for de anklager, som den 28-årige kvinde har rettet mod sin tidligere mand. Det er derfor kvindens ord, der ligger til grund for sagens afgørelse.

At psykisk vold, når § 243 vedtages, fortsat vil være svært at bevise, vidner sagen om. Anklagemyndigheden vælger i sagen, at fjerne passagen om social kontrol (psykisk vold), fordi den vurderes for svær at bevise!

De manglende beviser, som forsvaren fremhæver, vil fortsat være et problem – når sager om psykisk vold ser dagens lys. Det skyldes selve essensen af psykisk vold, nemlig at psykisk vold foregår over en længere periode – ofte er usynlig – og gradvist tager til eller ændrer sig, i nogle tilfælde, til fysisk vold. 

Du kan læse artiklen her: https://politiken.dk/indland/art7016182/26-årig-dømt-for-fem-års-mishandling-af-hustruen-med-slag-spark-voldtægter-og-psykisk-vold


BigMaQ
¯\_(ツ)_/¯
Log in eller Registrér for at kommentere.