frame

EnouQh.com

Du behøver ikke at registrere dig eller logge ind for at læse indspark i debatten, men vi vil elske, hvis du opretter en profil og deltager aktivt

Log ind Registrer

Skriv til vores justitsminister, Søren Pape Poulsen

DianaDiana Indlæg: 46
Redigeret januar 18 i Debatten – om psykisk vold
Vi har i dag skrevet til vores justitsminister Søren Pape Poulsen på baggrund af lovforslaget om kriminalisering af psykisk vold – for at gøre opmærksom på en anden form for psykisk vold, som vores offentlige instanser ufrivilligt bliver en del af.

Selvom du bryder ud af et psykisk voldeligt forhold, betyder det ikke, at den psykiske vold stopper! Hvis der er børn involveret, så bliver de let en forlænget arm til at fortsætte den psykisk vold. Det gøres bl.a. ved at misligeholde samværet, undlade at betale børnepenge, og andre former for økonomisk og psykisk chikane. 

Summen af den psykiske og økonomisk chikane er vold! Psykisk vold!

En enkelt måde at udøve vold på, er ved bevidst at sørge for, at sagerne trækkes i langdrag. Denne form for psykisk-økonomisk vold, er desværre konsekvensløs for udøveren, man kan have enorme konsekvenser for offeret! 

Forestil dig, at din opsparing og ejendele tilbageholdes – i årevis! Forestil dig, at du reelt er eneforsørger, fordi barnets far nægter at betale børnepenge og trækker sagen i langdrag – i årevis. 

Jo længere tid der går, jo længere tid går der, før du kan vende tilbage til et 'normalt' liv. Du bliver ufrivilligt fastlåst i en økonomisk spændetrøje. 




Fire sager gennem 8 instanser

Det pågældende skriv til vores justitsminister tager udgangspunkt i en konkret sag – faktisk hele 4 sager, der strækker sig fra 2015 til dags dato. Altså næsen 4 år. Sagerne bevæger sig gennem 8 forskellige instanser, nogle af instanserne flere gange. De 4 sager gennem 8 forskellige instanser har givet #EnouQh en uønsket erfaring i, hvordan den psykiske vold forlænges lang tid efter bruddet!

Tidligere på måneden skrev Nadja Jensen i Weekendavisen et debatindlæg med overskriften ‘Systemfejl’ og underoverskriften ‘Min dømte volds- og voldtægtsforbryder går stadig på fri fod et år efter sin dom på 2,5 år i byretten. 

Nadjas historie handler også om både psykisk, fysisk og seksuel vold – den psykiske vold foregår sjældent på én front, som Nadjas historie også fortæller. Den foregår på flere eller mange – psykisk vold, økonomisk vold, social vold, seksuel vold, fysisk vold – eller alle fronter, hvis du ikke formår at bryde ud af forholdet 'i tide'. 

Hvis vi som samfund ønsker at gøre noget ved partnervold, så er vi nødt til at lovgive om psykisk vold! De forskellige former for vold er en del af samme voldsspiral.

Nadja er langt fra den eneste der skriger på konsekvens – vel at mærke konsekvens for udøveren af den psykiske vold. For konsekvenserne for den der rammes af psykisk vold slår ofte lige så hårdt som fysisk vold. 

Hvad er en rimelig sangsbehandlingstid?

Det afhænger selvfølgelig af kompleksiteten i sagen, men er det et halvt år? 1 år? 2 år? 3 år? 4 år? Kan vi gøre mere – så ofre for psykisk vold hurtigere kan komme tilbage til et normaliseret liv – så instanserne ikke bliver et redskab til at forlænge den psykiske vold? 

Medio april 2015 går den pågældende sag om børnepenge ind på sit 5. år – men det handler i bund og grund ikke om enkeltsager for enkeltpersoner – det handler om, hvordan vi imødegår, at nogle personer lykkes med at trække sager i langdrag og derved fortsætte den psykiske vold.

Nadjas historie

Jeg levede i et voldeligt forhold, hvor både fysisk, psykisk og seksuel vold var en del af hverdagen. Det ødelægger og nedbryder dig langsomt, og til sidst tror du på, at du intet er værd. Du er blevet så hjernevasket, manipuleret og har fået frataget alt andet i dit liv. Du må ingenting, du skal bare makke ret og tage imod.

Men guderne skal vide, at hold op, hvor gør man alt for at kæmpe imod.

Har du oplevet post-psykisk vold og vil gerne dele din historie, så skriv til #EnouQh på psykvold@enouQh.com. Alle mails behandles selvfølgelig fortroligt. 

#EnouQh starter bogprojekt op her i løbet af januar, og fortsætter til bogen er udgivet. Den kommer bl.a. til at handle om konsekvenser og manglende konsekvenser. Den bliver også et stille skrig på retfærdighed – og et håb om at hjælpe andre, der står i en tilsvarende situation.

Kun ved at fortælle historierne bag den psykiske vold, kan vi gøre noget ved psykisk vold!

Læs også 'min historie'.

Med venlig hilsen
www.EnouQh.com
Di 💋 #enouQh 
– If U walk through hell, keep walking.

Svar

 • DianaDiana Indlæg: 46
  Redigeret januar 17
  Og vores justitsminister er også så venlig at svare:

  Jeg forventer, at lovforslaget (om psykisk vold) er vedtaget allerede inden 1. marts. 

  Derudover har regeringen nedsat et tværministrielt arbejde, som skal komme hele vejen rundt om problemerne med psykisk vold – bl.a. ved udarbejdelsen af en egentlig handlingsplan for området.

  — — — 

  Loven alene gør det ikke, og det er positivt, at et samarbejde på tværs af ministerier, får belyst problemstillingerne omkring psykisk vold og kriminaliseringen af psykisk vold – i form af § 243, og at det kickstarter en handlingsplan på området.

  #EnouQh
  Di 💋 #enouQh 
  – If U walk through hell, keep walking.
Log in eller Registrér for at kommentere.