frame

EnouQh.com

Du behøver ikke at registrere dig eller logge ind for at læse indspark i debatten, men vi vil elske, hvis du opretter en profil og deltager aktivt

Log ind Registrer

Sex-drive, attraction og attachment

BigMaQBigMaQ Indlæg: 53
Hvad er forelskelse? Et stort selvbedrag?

Vi forelsker os ikke kun i et andet menneske, vi forelsker os i et glansbillede af en historie, der kun findes i vores eget hoved, siger parterapeut.Seksuel lyst, tiltræk­ning og tilknytning

På baggrund af skanningsresultaterne på mennesker skelner flere forske­re i dag mellem tre forhold, der afspejler sig i vores adfærd og har betydning for menneskehedens overlevelse. De tre forhold – seksuel lyst, tiltrækning og tilknytning – har hver sin unikke funktion:
  • Seksuel lyst (sex-drive), der har til formål at få mennesket (og andre pat­tedyr) til at søge forskellige partnere.
  • Tiltrækning (attraction), der ansporer hver enkelt af os til at udvælge og ’forfølge’ specifikke partnere.
  • Tilknytning (attachment), der motiverer mennesker til at blive sammen længe nok til at sikre, at der ikke alene kommer børn ud af lysten, men også tiltrækning og kærlighed til at fuldende forældrenes forpligtelser i forhold til deres børn.
Men midt i forelskelsen kan man også i et øjebliks klarsyn få lyst til at trække sig fra den anden, fordi man pludselig bliver stærkt i tvivl og ikke forstår, hvad man i grunden ser i vedkommende. Og for nogle bliver det så en meget brat opvågning, når forelskelsen tager af, forskellene – for ikke at tale om fejlene – bliver synlige, og hverdagen melder sig. For det billede vi havde bygget op af den anden, holder måske ikke en meter.

Læs hele artiklen på DR her: http://bit.ly/selvbedrag

Putter vi eksperternes viden ind i en narcissistisk kontekst, forstår vi måske bedre, hvorfor nogle af os havner som ofre for et selvbedrag – og hvordan narcissister udnytter svagheden!

Se f.eks. 'voldsspiralen'.


BigMaQ
¯\_(ツ)_/¯
Log in eller Registrér for at kommentere.