frame

EnouQh.com

Du behøver ikke at registrere dig eller logge ind for at læse indspark i debatten, men vi vil elske, hvis du opretter en profil og deltager aktivt

Log ind Registrer

For tæt på det personlige ansvar at lovgive mod psykisk vold!

BigMaQBigMaQ Indlæg: 53
Redigeret januar 11 i Debatten – om psykisk vold
Leder i Jyllands Posten 10. januar 2019

Du kan læse lederen her: http://bit.ly/jp-psykvold

Her et par hilites fra artiklen – og ikke mindst kommentarer, for #EnouQh er langt fra enig!

Der findes allerede lovgivning, der beskytter mod psykisk vold, og den nye lov bevæger sig alt for langt ind i privatlivet.
Lovgiverne og dermed staten med denne lov, der er åben for fortolkninger, er inde at pille ved noget af det allerhelligste, nemlig den personlige frihed og den enkelte families ret til at indrette sig.

Nej – det er en helt forkert præmis. Det handler ikke om den enkelte families ret til at indrette sig – det handler om vold! Og jeg er sikker på, at mindst den ene halvdel i en familie, hvor psykisk vold er dagligdag, er uenig! 

Latterliggørelsen
I øjeblikket svømmer det med en mere eller mindre skjult latterliggørelse af § 243 – den nye lov, som kriminaliserer psykisk vold.

– Tre års fængsel til konen: Bad manden skifte tøj.
– Det bliver nu strafbart at ignorere sin kæreste.

At der kan være vanskeligt at løfte bevisbyrden, betyder ikke, at vi ikke skal lovgive på området! 

Paradigmeskift nødvendigt
Vi har brug for et paradigme skift, hvor psykisk vold anerkendes for hvad det er – nemlig vold! Og det kommer – på samme måde som vi oplevede en generel holdningsændring – over tid – da revselsesretten mod børn blev ophævet i 1997. 

Vi blander os som samfund, når vi oplever fysisk vold. Psykisk vold er ogsås vold – psykisk vold er IKKE en psykisk stemning og sjæleliv i en familie. Det er VOLD!

Ja, den omtalte lovgivning mod psykisk vold eksisterer, men den virker ikke. Der er jo ingen der bliver dømt efter den gældende lovgivning, og derfor har vi brug for en selvstændig paragraf, som kriminaliserer psykisk vold.

.... en dommer skal blandes ind i, dels fordi der allerede findes lovgivning, der beskytter, dels fordi der som regel er tale om voksne mennesker og som sådan voksne mennesker med ansvar for eget liv og herunder også ansvar for selv at bryde ud af et usundt forhold og søge den hjælp, som allerede findes, hvis de udsættes for psykisk vold.

Det er lettere sagt end gjort – for det er en af de enorme konsekvenser psykisk vold kan have, og det er svært at forstå, hvis du aldrig har været i nærheden af psykisk vold!  

Psykisk vold er heller ikke som Tavakoli skriver i et blogindlæg i Jyllands Posten – sårende ord, og så i øvrige sammeholder ‘sårende ord’ med en kvinde, der er blevet stukket 6-8 gange af sin mand. Psykisk vold er vold – ikke sårende ord! 

Fysisk og psykisk vold er en del af den samme voldsspiral! 

BigMaQ
¯\_(ツ)_/¯
Log in eller Registrér for at kommentere.