frame

EnouQh.com

Du behøver ikke at registrere dig eller logge ind for at læse indspark i debatten, men vi vil elske, hvis du opretter en profil og deltager aktivt

Log ind Registrer

Tre års fængsel til konen: Bad manden skifte tøj!

BigMaQBigMaQ Indlæg: 53
Redigeret januar 13 i Debatten – om psykisk vold
Søren Papes nye lovforslag om psykisk vold er godt nyt til landets tøffelhelte, skriver advokat Peter Secher til nationen!

Opslaget kan du læse her: http://bit.ly/secher

Peter Sechers præmis er helt forkert – og overskriften vildledende og provokerer bevidst, for at latterliggøre kampen for at kriminalisere psykisk vold – men vigtigere, at sætte fokus på psykisk vold! Hvorfor? Knæfald for krænkerkulturen? Nej! Men krænker-kortet er efterhånden blevet en joker, du kan trække, når det kniber med saglige argumenter! 

TV2 havde i deres nyhedsopslag på facebook også et opslag med overskriften: Nu kan det blive strafbart at ignorere sin kæreste.

Men det er ikke det, det handler om! Selvfølgelig er det ikke det. 

Kvinder kan fortsat bede deres mænd skifte sandaler til gå-i-byen-sko, og mænd må fortsat købe sort sexet undertøj til konen. Men når konen smutter i det lille frække sorte outfit, så lad være med at ignorere hende! Hvis du gør, så bliver du ikke dømt for psykisk vold – men du får ikke sex, og så er det din egen skyld.

$ 243 er ganske klar i spyttet: Den, som tilhører eller er nært knyttet til en andens husstand eller tidligere har haft en sådan tilknytning til husstanden, og som gentagne gange over en periode udsætter den anden for groft nedværdigende, forulempende eller krænkende adfærd, der er egnet til utilbørligt at styre den anden, straffes for psykisk vold… 
Du kan læse lovforslaget her: http://bit.ly/§243

Ordet ‘groft’ er forøvrigt – i forhold til det oprindelige udkast til § 243 – tilføjet.

Når der refereres til Justitsministeriets eksempler på loven, så glemmer man behændigt tilføjelsen: 

Det bemærkes, at de nævnte eksempler ikke er udtømmende samt at det i forhold til flere af de nævnte handlinger afhænger af de foreliggende omstændigheder… !
Den nedværdigende, forulempende eller krænkende adfærd skal kunne betegnes som grov, for at adfærden er omfattet at den foreslåede bestemmelse. Det er således ikke enhver nedværdigende, forulempende eller krænkende adfærd, der kan udgøre psykisk vold i bestemmelsens forstand.

Prøv at tænk den psykisk vold i en sammenhæng, hvor et menneske groft manipulerer et andet menneske – så groft, at offeret langsomt mister sin identitet, energi og evne til at handle. Ja, det er ekstremt, men det sker – og når det sker, koster det år at komme sig over.


Hvis du har oplevet psykisk vold, enten på egen krop, hos en god ven eller familie – ved du, at psykisk vold er alvorligt, og kan traumatisere ofte i årevis.

Heldigvis synes et flertal i befolkningen og folketinget, at det er positivt, at vi nu endelig får en paragraf, der kriminaliserer psykisk vold. 

Det viser afstemningen under artiklen og før kommentarerne. Heldigvis har de fleste en fornemmelse for, at vi er nødt til at gøre noget for de mennesker, som udsættes for systematisk nedværdigende, forulempende eller krænkende adfærd!


BigMaQ
¯\_(ツ)_/¯
Log in eller Registrér for at kommentere.